Antena 3 Actualitate "Scandalul Catedrala Sf. Iosif" ajunge la analiza Comisiei Europene

"Scandalul Catedrala Sf. Iosif" ajunge la analiza Comisiei Europene

25 Feb 2008   •   17:43
"Scandalul Catedrala Sf. Iosif" ajunge la analiza Comisiei Europene

„Scandalul Catedrala Sf. Iosif" ia amploare. Avocaţii constructorului care ridică blocul din vecinătatea Catedralei susţin că lucrările au toate aprobările necesare. Reprezentanţii arhiepiscopiei sunt însă de altă părere. Aceştia spun că imobilul este construit ilegal şi că pune serios în pericol catedrala. Reprezentanţii constructorului cer analizarea cazului de Comisia Uniunii Europene şi despăgubiri de 20 de milioane de dolari. „Noi am cerut comisiei Uniunii Europene să investigheze sistemul judiciar din România şi să verifice dacă acest sistem funcţionează sau ar trebui revăzut", a declarat Lanny J. Davis, unul dintre avocaţi.

Constructorul acuză Arhiepiscopul romano-catolic că le-ar fi cerut locuri de parcare şi primele două nivele ale clădirii pentru amenajarea unor birouri. Acuzaţiile au fost respinse însă de reprezentanţii bisericii.

Lucrările la construcţia de 20 de etaje de lângă biserică sunt acum oprite. Reprezentanţii Arhiepiscopiei au obţinut în instanţă stoparea proiectului imobiliar, pe motiv că acesta ar fi un pericol pentru monumentul istoric de pe strada General Berthelot.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close