Antena 3 CNN Actualitate "Scandalul nepoata" revine: presiuni pentru angajarea ei la Administraţia Penitenciarelor

"Scandalul nepoata" revine: presiuni pentru angajarea ei la Administraţia Penitenciarelor

"Scandalul nepoata" revine: presiuni pentru angajarea ei la Administraţia Penitenciarelor
09 Ian 2008   •   17:48

În plină controversă privind numirea Noricăi Nicolai la justiţie, fostul director adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor spune că i s-a cerut să intervină în favoarea nepoatei senatorului liberal. Sorin Dumitraşcu susţine că cineva i-ar fi cerut să faciliteze angajarea Ancăi Haneş Manea la instituţie, la scurt timp după scandalul declanşat în Parlament. Dumitraşcu refuză să spună însă cine ar fi făcut aceste presiuni.

„Din câte îmi amintesc, vroia o funcţie în domeniul economic, însa a trecut ceva timp de atunci”, a declarat Sorin Dumitraşcu. În ceea ce priveşte numele celui care a făcut presiuni în această direcţie, răspunsul fostului director este evaziv: „nu pot răspunde pentru că am avut un conflict de durată cu fostul ministru Chiuariu, care nu numai că a dus la schimbarea mea din funcţie, dar a dus şi la eliberarea mea din funcţie. Am fost dat afară de la ANP”.

Sorin Dumitraşcu susţine că asupra sa s-au făcut chiar şi ameninţări, dar nu a înaintat niciodată o sesizare autorităţilor abilitate. Fostul director adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor spune că nu este pentru prima dată când s-a confruntat cu un astfel de caz şi când i s-a cerut să faciliteze admiterea unor candidaţi. Nu a dat detalii nici despre aceste cazuri, însă.

Antena 3

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close