Antena 3 CNN Actualitate Scandalul paşapoartelor: Guvernul îl găseşte vinovat pe Mihăilescu

Scandalul paşapoartelor: Guvernul îl găseşte vinovat pe Mihăilescu

Scandalul paşapoartelor: Guvernul îl găseşte vinovat pe Mihăilescu
17 Aug 2007   •   14:20

Guvernul trimite Direcţiei Naţionale Anticorupţie raportul după ancheta făcută la RAPPS pe tema paşapoartelor. Raportul final îi nominalizează pe cei consideraţi vinovaţi, inclusiv pe fostul secretar general al Guvernului, Şerban Mihăilescu, în timpul căruia s-a încheiat contractul iniţial. Potrivit actualului şef al secretariatului general, Ilie Bolojan, neregulile au continuat până în această primăvară prin adăugarea unor acte adiţionale care au ajuns să dubleze valoarea iniţială a contractului, de 35 de milioane de euro.

În raportul Departamentului de Control al Guvernului, este nominalizat ca vinovat Şerban Mihăilescu, fostul şef al Secretariatului General al Guvernului în perioada în care a fost încheiat contractul cu firma germană. În replică, Şerban Mihăilescu susţine că prevederile contactului au fost perfect legale şi a respins acuzaţiile aduse de Bolojan.

?Echipa care a verificat prevederile contractului a descoperit că RAPPS ar fi primit o altă ofertă chiar la jumătate de preţ, însă aceasta nu a fost luată în considerare?, susţine Mihăilescu.

Deşi toate operaţiunile legate de contract trebuiau să fie finanţate de firma germană, în ziua încheierii contractului, prin hotărâre de Guvern Ra-APPS a fost autorizat să contracteze un credit extern, garantat de Guvern, reiese din raportul comisiei de control. O altă neregulă a fost constatată la cele 12 amendamente adăugate din 2001, care au dus la o valoare finală a contractului de aproximativ 73 milioane euro.

Departamentul de control al Guvernului va înainta raportul cuprinzând rezultatele verificărilor la Direcţia Naţională Anticorupţi şi la Curtea de Conturi, pentru a fi stabilite măsurile legale.

MIHĂILESCU VINOVAT ÎN SCANDALUL PAŞAPOARTELOR
MIHĂILESCU NEAGĂ ACUZAŢIILE GUVERNULUI

Antena 3

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close