Antena 3 CNN Actualitate Scandalul Ridzi se extinde. 6 milioane de lei cheltuiţi pentru proiectul de telegondolă din Parâng

Scandalul Ridzi se extinde. 6 milioane de lei cheltuiţi pentru proiectul de telegondolă din Parâng

Scandalul Ridzi se extinde. 6 milioane de lei cheltuiţi pentru proiectul de telegondolă din Parâng
Sursa foto: Tiberiu Iacob Ridzi
03 Iul 2009   •   08:33

Scandalul în care este implicat ministrul Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi în legătură cu fondurile cheltuite pentru Ziua Tineretului se extinde şi asupra soţului ei. Jurnalul Naţional scrie în ediţia de vineri că primarul de Petroşani, Florin Iacob Ridzi a aprobat un studiu de fezabilitate pentru construcţia unei telegondole în Parâng. Banii pentru studiu: 60 de miliarde de lei vechi.

Licitaţia prin care primăria din Petroşani, condusă de Florin Tiberiu Iacob Ridzi a atribuit studiul de fezabilitate firmei Centrul Profesional de Proiectări şi Cadastru SA este una controversată, mai ales pentru suma uriaşă plătită. Studiul de fezabilitate a fost efectuat la cererea primăriei din Petroşani, unde şef este Florin Iacob Ridzi, iar dacă este greşit, atunci există suspiciuni de fonduri publice gestionate defectuos.

Dar lucrurile nu se opresc aici. Pe baza rezultatelor din studiul de fezabilitate, primăria din Petroşani a anunţat o licitaţie publică pentru construcţia telegondolei din Parâng.

La această licitaţie sunt aşteptate mai multe companii specializate care să ofere serviciile cerute în caietul de sarcini, dar ziariştii de la Jurnalul Naţional au descoperit că studiul referitor la montarea de telegondole în Parâng pare că a fost scris la comandă, pentru o singură firmă.

Potrivit specialiştilor, caietul de sarcini trebuie să prevadă condiţii generale de proiectare şi realizare a obiectelor sau serviciilor care urmează a fi achiziţionate, pentru că documentaţia realizată de firma de cadastru stabileşte în mod expres caracteristicile tehnice ale unor produse: puterea motorului, diametrul cablului, sau greutatea scaunului, iar aceste detalii se regăsesc doar la produsele unei singure firme austriece, specializate în construcţia de telegondole.

Antena 3

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close