Antena 3 CNN Actualitate Scenariu înfiorător: 500.000 de concedieri în România

Scenariu înfiorător: 500.000 de concedieri în România

Economiştii români estimează un val de încă 500.000 de concedieri în România și cred că soluţia salvatoare sunt banii europeni investiţi în domeniile de mare necesitate în această perioadă. România poate ajunge până la 6 - 7% scădere economică.

Scenariu înfiorător: 500.000 de concedieri în România
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    26 Aug 2020   •   21:32

Comisia Europeană estimează o scădere a economiei de 8,3%, care ar putea provoca un „tsunami de concedieri” care va lovi Europeană. Cât de mult se apropie România de soarta estimată de Comisia Europeană, spune Dragoş Cabat, analist economic.

„Este posibil ca în perioada următoare, 6-12 luni, numărul şomerilor în România să crească cu până la 500.000 de oameni. Realist vorbind, o scădere economică de 6,5 - 7%, ar fi normală şi pentru România pentru anul acesta. Singura schimbare pozitivă ar fi dacă reuşim să atragem rapid bani de la UE pentru proiecte noi, care vor cere angajări de oameni aflaţi în momentul acesta în şomaj”, spune Dragoş Cabat, economist, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, criza medicală va face jocurile în continuare: cu cât mai repede se va termina, cu atât mai repede ne vom reveni. Între timp, ar trebui să investiţi bani în infrastructură, sugerează Cabat.

În Europa sunt afectate de pandemie 59 miliarde de locuri de muncă.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close