Antena 3 CNN Actualitate Scenariu roşu la şcolile din toată ţara! Consiliul Naţional al Elevilor, anunţ de ultim moment

Scenariu roşu la şcolile din toată ţara! Consiliul Naţional al Elevilor, anunţ de ultim moment

Consiliul Naţional Elevilor consideră că şcolile trebuie să înceapă pregătirile pentru tranziţia la educaţie exclusiv online, "scenariu care pare din ce în ce mai probabil" în contextul creşterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus.

Scenariu roşu la şcolile din toată ţara! Consiliul Naţional al Elevilor, anunţ de ultim moment
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    07 Oct 2020   •   20:45

"Acesta e momentul pe care toţi îl anticipam cu teamă: creşterea rapidă, incontrolabilă, a numărului de cazuri şi apariţia acestora inclusiv în unităţile de învăţământ. Facem apel la autorităţi, cu precădere la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, la primari şi la directorii unităţilor de învăţământ, să ia toate măsurile care se impun pentru a garanta faptul că tranziţia la educaţia exclusiv online poate fi făcută oricând, dacă va fi nevoie. Sănătatea elevilor şi a profesorilor trebuie să aibă prioritate!", a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, potrivit unui comunicat remis miercuri.

Mulţi elevi nu îşi permit mască şi dezinfectant

Potrivit CNE, pentru mulţi elevi, lipsa materialelor de protecţie sanitară oferite de către autorităţi "şi-a spus cuvântul", aceştia aflându-se în imposibilitatea de a participa la cursurile fizice, întrucât "nu îşi pot permite" procurarea măştilor şi a dezinfectanţilor în fiecare zi.

"În aceeaşi notă, pentru elevii care urmează cursurile de la distanţă, fie din cauza faptului că se află într-o grupă de risc, fie pentru că şcoala lor este încadrată în scenariul galben sau roşu, absenţa dispozitivelor conectate la internet reprezintă un impediment major în garantarea accesului la educaţie. (...) Din aceste motive, considerăm că este extrem de important ca şcolile să înceapă pregătirile pentru tranziţia la educaţie exclusiv online, scenariu care pare din ce în ce mai probabil, de pe o zi pe alta", mai afirmă CNE. 

×
Subiecte în articol: şcoli scenariu rosu
Parteneri
x close