x close

Comisia Europeană exclude, deocamdată, închiderea graniţelor în zona Schengen din cauza coronavirusului: „Lucrăm la mai multe scenarii!”

de A.M.P    |    24 Feb 2020   •   11:11
Comisia Europeană exclude, deocamdată, închiderea graniţelor în zona Schengen din cauza coronavirusului: „Lucrăm la mai multe scenarii!” 482 Antena 3

Libera circulație a cetățenilor europeni în Spațiul Schengen nu este afectată de epidemia de coronavirus, au anunțat reprezentanții Comisiei Europene.

Cu toate acestea, o eventuală suspendare a acordului Schengen nu este exclusă, Comisia lucrând în această perioadă la mai multe scenarii pe care le va avea în vedere în perioada următoare, în funcție de evoluția răspândirii virusului mortal în Europa, a anunțat Janez Lenarcic, comisar european pentru Gestionarea crizelor.

Despre efectele economice ale epidemiei de coronavirus asupra statelor din Uniunea Europeană, reprezentanții Comisiei au arătat că totul depinde de cât va dura această criză.

De teama coronavirusului, Austria a blocat timp de mai multe ore un tren care veneau din Italia. Semnalul de alarmă la graniţa Austriei cu Italia s-a dat când două femei din Germania, aflate în trenul mergea de la Veneţia la Munchen, au fost suspectate că ar fi infectate cu coronavirus.

După trei ore în care calea ferată a fost blocată, trenurile provenite din Italia au putut circula din nou.

În prezent, spațiul Schengen fără controale la frontierele interne cuprinde 26 de țări (22 de state membre ale Uniunii Europene și 4 state asociate), care aplică acquis-ul Schengen în integralitate.

 

Citeşte mai multe despre:

zona Schengen Janez Lenarcic coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati