Antena 3 CNN Actualitate Comisia Europeană exclude, deocamdată, închiderea graniţelor în zona Schengen din cauza coronavirusului: „Lucrăm la mai multe scenarii!”

Comisia Europeană exclude, deocamdată, închiderea graniţelor în zona Schengen din cauza coronavirusului: „Lucrăm la mai multe scenarii!”

Libera circulație a cetățenilor europeni în Spațiul Schengen nu este afectată de epidemia de coronavirus, au anunțat reprezentanții Comisiei Europene.

Comisia Europeană exclude, deocamdată, închiderea graniţelor în zona Schengen din cauza coronavirusului: „Lucrăm la mai multe scenarii!”
Sursa foto: Antena 3
24 Feb 2020   •   11:11

Cu toate acestea, o eventuală suspendare a acordului Schengen nu este exclusă, Comisia lucrând în această perioadă la mai multe scenarii pe care le va avea în vedere în perioada următoare, în funcție de evoluția răspândirii virusului mortal în Europa, a anunțat Janez Lenarcic, comisar european pentru Gestionarea crizelor.

Despre efectele economice ale epidemiei de coronavirus asupra statelor din Uniunea Europeană, reprezentanții Comisiei au arătat că totul depinde de cât va dura această criză.

De teama coronavirusului, Austria a blocat timp de mai multe ore un tren care veneau din Italia. Semnalul de alarmă la graniţa Austriei cu Italia s-a dat când două femei din Germania, aflate în trenul mergea de la Veneţia la Munchen, au fost suspectate că ar fi infectate cu coronavirus.

După trei ore în care calea ferată a fost blocată, trenurile provenite din Italia au putut circula din nou.

În prezent, spațiul Schengen fără controale la frontierele interne cuprinde 26 de țări (22 de state membre ale Uniunii Europene și 4 state asociate), care aplică acquis-ul Schengen în integralitate.

 

×
Subiecte în articol: zona Schengen Janez Lenarcic coronavirus
Parteneri
Profesorii au respins ultima ofertă a Guvernului şi continuă protestul
x close