Antena 3 CNN Actualitate Schimbare importantă anunțată de ANAF

Schimbare importantă anunțată de ANAF

Schimbare importantă anunțată de ANAF
24 Ian 2019   •   16:23

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscala, Mihaela Triculescu, a adoptat ordinul prin care simplifică semnificativ procedura de înregistrare în scopuri de TVA şi acordă posibilitatea persoanelor impozabile să obţină codul de TVA în aceeaşi zi cu depunerea solicitării, fără a parcurge procedura de audiere, se arată într-un comunicat al ANAF. 

În vederea obţinerii rapide a codului de TVA, declaraţia pe proprie răspundere se va transmite exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanţă. 

Noua procedură stabileşte modelul şi conţinutul formularului "Declaraţie pe proprie răspundere pentru înregistrarea în scopuri de TVA, potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal". 

Acurateţea datelor înscrise în declaraţia pe proprie răspundere va fi verificată de către ANAF după aprobarea deciziei de înregistrare în scopuri de TVA, în termen de 15 zile de la data depunerii solicitării. 

Ministerul Finanţelor Publice, prin intermediul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, urmăreşte creşterea conformării voluntare şi combaterea evaziunii fiscale, concomitent cu eficientizarea activităţii administrative, inclusiv prin asigurarea unui 
program de cooperare şi consultare cu mediul de afaceri în vederea identificării problemelor şi soluţiilor viabile, potrivit comunicatului.

×
Parteneri
Capcana din noua lege a salarizării. Cui îi scade leafa
x close