Antena 3 CNN Actualitate Schimbare majoră a vremii în România. Avertismentul directorului ANM: Vom avea din nou minime de 0 sau -1 grad!

Schimbare majoră a vremii în România. Avertismentul directorului ANM: Vom avea din nou minime de 0 sau -1 grad!

Vremea se schimbă dramatic în următoarele zile, inclusiv în weekend. Urmează zile cu ploi puternice și cu temperaturi mult mai scăzute decât cele de care am avut parte în ultimele două zile.

Schimbare majoră a vremii în România. Avertismentul directorului ANM: Vom avea din nou minime de 0 sau -1 grad!
Sursa foto: Hepta
19 Mai 2020   •   22:22

Miercuri, vremea va fi în general instabilã în cea mai mare parte a ţãrii şi se va rãci. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi perioade în care se vor semnala frecvente descãrcãri electrice, vijelii, intensificãri ale vântului cu viteze în general de 60...70 km/h, grindinã şi averse torenţiale, cu precãdere în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei şi Moldovei.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitãţi de apã ce vor depãşi 25...30 l/mp şi local 40...60 l/mp, mai ales în Oltenia şi în zona Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 25 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 5 şi 16 grade.
 

Joi vremea va fi rece pentru aceastã datã. Înnorãrile vor persista la munte şi în jumãtatea de sud a ţãrii, unde cu precãdere pe parcursul zilei, se vor semnala averse, local moderate cantitativ, însoţite şi de descãrcãri electrice.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, iar ploi slabe se vor semnala doar pe arii restrânse. Vântul va avea unele intensificãri în prima parte a intervalului, în zona de munte, mai ales pe creste, precum şi în regiunile sud-estice şi vestice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 21 de grade, iar cele minime între 0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 12...13 grade în Lunca Dunãrii.

Și vineri vremea se va menţine rece pentru ultima decadã a lunii mai, chiar deosebit de rece ziua în nord şi nord-est, iar pe timpul nopţii în aproape toatã ţara.

Cerul va avea înnorãri temporare şi va ploua în general slab, local în sudul şi în estul ţãrii şi în zonele montane şi izolat în restul teritoriului. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitaţii mixte, iar vântul va avea rafale de peste 70...80 km/h. Intensificãri locale şi temporare, în medie cu 45...55 km/h, vor fi şi în sud-vest, centru şi nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 20 de grade, iar cele minime între -1 grad în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumã  şi 10 grade pe litoral. Izolat se va forma ceaţã.


Sâmbătă, temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 22 de grade, iar cele minime în general între 0 şi 10 grade, cu cele mai mici valori în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în jumãtatea de est a teritoriului, dar numai pe arii restrânse va ploua slab, cu probabilitate mai mare în Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte şi temporar în regiunile estice. Izolat se va forma ceaţã.

Mai multe detalii a oferit, în exclusivitate, la Sinteza Zilei, directorul ANM Elena Mateescu:

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close