Antena 3 CNN Actualitate Schimbări bruște ale vremii. Vin ploile puternice

Schimbări bruște ale vremii. Vin ploile puternice

Schimbări bruște ale vremii. Vin ploile puternice
14 Mai 2018   •   13:08

Se anunţă vreme extremă în zilele următoare, în aproape toată ţara. Prognoza meteo arată că urmează ploi abundente, vijelii şi grindină. În ţara vecină, Serbia, a fost emis un cod ROŞU privind astfel de fenomene.

„Va fi destul de serioasă situația și în România pentru zilele următoare. Sisteme frontale, asociate unei depresiuni mediteraneene, o depresiune foarte bogată în umezeală, vor afecta teritoriul țării noastre, în mod deosebit jumătatea de vest a acestuia.

În jumătatea vestică a țării, pe parcursul zilei de mâine și mâine noapte, vom avea averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și căderi de grindină.

Regimul termic e unul mai modest astăzi și mâine în jumătatea de nord a teritoriului. În nord-vest, unde am avut valori termice la amiază de 27-28 de grade, astăzi temperaturile nu vor urca mai mult de 24-25 de grade Celsius. În sud de păstreză destul de cald. Avem temperaturi maxime de 26, 27, chiar 28 de grade la amiază, astăzi”, anunță meteorologul Alina Șerban. 

Prognoza e valabilă până mâine noapte. 

×
Subiecte în articol: meteorologii Alina Şerban
Parteneri
ANM: Vine prăpădul! Unde loveşte URGIA în următoarele ore
x close