Antena 3 CNN Actualitate Schizofrenie la şcoala de poliţie. Doi elevi au fost internaţi în spital cu grave probleme psihice

Schizofrenie la şcoala de poliţie. Doi elevi au fost internaţi în spital cu grave probleme psihice

Schizofrenie la şcoala de poliţie. Doi elevi au fost internaţi în spital cu grave probleme psihice
07 Oct 2008   •   10:59

La scurt timp de la începerea şcolii, doi elevi ai Scolii de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" din Cluj Napoca au fost internaţi în spital cu grave probleme psihice. Unul dintre cei doi a fost diagnosticat cu schizofrenie, iar cel de-al doilea suferă pierderi de cunoştinţă provocate de un diagnostic încă necunoscut. Este greu de înţeles cum au reuşit cei doi să treacă de testele medicale necesare pentru admiterea în instituţia de învăţământ.
Primul caz este cel al lui Vasile R., informează jurnaliştii de la "Evenimentul Zilei". Originar din Covasna, acesta a reuşit să fie admis pe locul 45 din cele 145 scoase în concurs. La puţin timp de la începerea şcolii, elevul dădea semne de pierdere a lucidităţii şi avea grave probleme de adaptare. Bănuiala doctorilor şcolii că băiatul ar suferi de schizofrenie a fost confirmată mai târziu de specialiştii din secţia de psihiatrie a Spitalului Militar. Băiatul a fost internat apoi la Clinica de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean Cluj, într-o secţie închisă. Medicii clujeni au declarat că elevul mai fusese internat la Spitalul Militar Central în urmă cu doi ani, cu acelaşi diagnostic.
În cel de-al doilea caz este vorba despre un elev al Şcolii de Agenţi de Poliţie care şi-a pierdut subit cunoştinţa. Situaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Şcolii din Cluj Napoca, Adrian Marian, care a mai adăugat că nu s-a stabilit încă un diagnostic în cazul acesta.
Rămâne de neconceput cum cei doi băieţi au reuşit să treacă testele medicale şi să fie declaraţi admişi. Legislaţia din domeniu prevede că fiecare candidat primeşte o fişă medicală. Acesta trebuie să facă apoi un set de analize la clinica de care aparţine. Pasul următor este ca medicul şef al inspectoratelor judeţene de poliţie să declare apt sau inapt respectivul elev. Cu acest document, candidatul se prezintă la şcolile de poliţie unde este din nou verificat medical.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close