Antena 3 CNN Actualitate Școlile din Capitală, la un pas de a fi închise din nou. Elevii ar putea învăța exclusiv online

Școlile din Capitală, la un pas de a fi închise din nou. Elevii ar putea învăța exclusiv online

Școala mai are doar în pas până intră în scenariul roșu. În Constanța, 10 școli s-au închis deja în urma infectării unor elevi sau profesori cu noul coronavirus.

Școlile din Capitală, la un pas de a fi închise din nou. Elevii ar putea învăța exclusiv online
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    13 Oct 2020   •   11:00

Situația este una foarte gravă și în București, după ce s-a ajuns la o rată de infectare de 2,66 de infectări la 1000 de locuitori. Cu toate acestea, Consiliul Municipal al Elevilor a transmis printr-un comunicat de presă că Bucureștiul nu este pregătit pentru acest pas. 

Având în vedere că, în ultimele două zile, rata infectării a crescut cu 0,13, respectiv 0,14 cazuri în fiecare zi, dacă trendul se menține asemănător, ne putem aștepta ca școlile din Capitală să se mute exclusiv online. O astfel de decizie va fi luată de Comitetul pentru Situații de Urgență București. 

Majoritatea elevilor se plâng însă că nu există resursele necesare acestui tip de învățământ. Mai mult decât atât, mai mult de o treime din aceștia spun că transmiterea cursurilor și a suporturilor de curs nu a fost realizată așa cum trebuie.

Premierul Ludovic Orban a declarat că, dacă va fi luată o astfel de decizie, va trebui să se țină cont și de zonele focar din fiecare Sector al Capitalei. 

×
Subiecte în articol: şcoli scenariu rosu
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close