Antena 3 CNN Actualitate Scrutin decisiv în Turcia. Azi se alege următorul președinte. Erdogan: ”Am dus o luptă democratică în cel mai frumos mod”

Scrutin decisiv în Turcia. Azi se alege următorul președinte. Erdogan: ”Am dus o luptă democratică în cel mai frumos mod”

Scrutin istoric în Turcia. Este pentru prima dată când în această țară se organizează al doilea tur al alegerilor prezidențiale. 

Scrutin decisiv în Turcia. Azi se alege următorul președinte. Erdogan: ”Am dus o luptă democratică în cel mai frumos mod”
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mai 2023   •   12:52

Miza votului de astăzi este una extrem de importantă, pentru că va arăta nu doar turcilor, ci și lumii întregi încotro se îndreaptă țara din punct de vedere economic și internațional.

La mitingurile de ieri, atât președintele în funcție cât și contracandidatul său s-au întrecut în promisiuni populiste, dar și în acuzații extrem de dure.

Sondajele îl arată momentan încă o dată câștigător pe Recep Tayyip Erdoğan.

Citește și: Salarii mărite cu 50% şi dobânzi şterse la credite: strategiile celor doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din Turcia

”Există doar doi candidați. Din moment ce poporul nostru își va da votul pentru acești doi candidați, cred că votul de astăzi se va încheia, sper, foarte repede.

Cu toate acestea, desigur, este pentru prima dată când asistăm la un astfel de vot la alegerile prezidențiale în viața democratică turcă. Și nu există nicio țară în istoria lumii în care acest lucru să se fi realizat cu o participare de până la nouăzeci la sută.

Dar Turcia a dus o luptă democratică în cel mai frumos mod, cu o participare de până la nouăzeci la sută. Și astăzi, cred că va realiza acest lucru în același mod.

Doresc din partea lui Allah ca acest lucru să fie de bun augur pentru țara și națiunea noastră”, a declarat președintele Erdoğan la ieșirea de la urne.

×
Subiecte în articol: alegeri turcia Erdogan
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close