Antena 3 CNN Actualitate Acțiune de amploare a autorităților pentru depistarea hoților de lemne. Captura impresionantă a polițiștilor

Acțiune de amploare a autorităților pentru depistarea hoților de lemne. Captura impresionantă a polițiștilor

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu specialiștii Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, au desfășurat, joi, acțiunea națională „Action Day - Forestry -2”. Controalele au vizat combaterea activităților ilicite în domeniile specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Acțiune de amploare a autorităților pentru depistarea hoților de lemne. Captura impresionantă a polițiștilor
Sursa foto: Politia Romana
de Dan Gabor    |    23 Oct 2020   •   23:02

Au fost desfășurate aproape 1.850 de controale la 558 de obiective (62 de instalații de debitare lemn rotund, 240 de depozite de material lemnos, 60 de piețe, târguri și oboare și alte 196 de obiective). Dintre acestea, peste 300 de controale au fost efectuate pe linia provenienței, prelucrării, depozitării și valorificării materialului lemnos, iar 1.249 pe linia transportului materialului lemnos.

sursa: Poliția Română

În București și în fiecare județ, polițiștii au organizat sute de filtre rutiere, fiind controlate 4.975  de vehicule ce transportau lemn (4.960 rutiere și 15 feroviare). Au fost constatate 65 de infracțiuni (dintre care 34 de infracțiuni prevăzute de Codul Silvic și 19 infracțiuni prevăzute de Codul Penal).

Totodată, polițiștii au aplicat 2.746 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 31.000.000 de lei, pentru neregulile constatate. Dintre acestea, 334 erau prevăzute de Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Măsurile complementare au constat în confiscarea (atât confiscare faptică, cât și confiscare valorică) a  peste 3.200 de metri cubi de material lemnos (lemn de lucru, cherestea și lemn de foc), în valoare totală de aproape 2.300.000 de lei. Au mai fost confiscate și ferăstraie mecanice, topoare sau alte instrumente din domeniu.

sursa: Poliția Română

În acțiune, au fost mobilizați polițiști de ordine publică, de la rutieră, investigarea criminalității economice, din structurile poliției transporturi și din alte structuri ale Poliției Române, jandarmi și polițiști de frontieră.

În activități, au fost angrenați și specialiști din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (de la Gărzile Forestiere, RNP-ROMSILVA și ocoalele silvice de regim).

×
Subiecte în articol: scutul padurilor
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close