Antena 3 CNN Actualitate Se anunţă o vară plină, pe litoral. 90% dintre locurile de cazare sunt deja rezervate

Se anunţă o vară plină, pe litoral. 90% dintre locurile de cazare sunt deja rezervate

Se anunţă o vară plină, pe litoral. 90% dintre locurile de cazare sunt deja rezervate
09 Iun 2008   •   16:49

Sezonul estival de anul acesta se anunţă foarte aglomerat. Hotelierii anunţă că 90% dintre locuri sunt deja rezervate, încă de anul trecut. Pe principiul ?primul venit - primul servit?, cei care şi-au cumpărat bilet printr-o agenţie de turism sunt favorizaţi, faţă de cei care se hotărăsc pe ultima sută de metri să meargă la mare. Pentru ei, tarifele sunt mai mari cu 30%. În iunie, cazarea la un hotel de 2 stele ajunge la 55 de lei pe noapte, faţă de 45 de lei pe noapte, dacă rezervarea se face printr-o agenţie de turism.

La 4 stele, un loc în cameră ajunge la 82 de lei la recepţie şi la 65 de lei prin contract. Tarifele sunt diferenţiate la fiecare hotel în parte, aşa că fiecare patron îşi face politica sa de preţuri şi decide dacă tarifele trebuie sau nu majorate.

Turiştii care vin la mare prin agenţii beneficiază de o serie de facilităţi: locuri de joacă pentru copii, internet, piscină sau reduceri la mesele zilnice. Hotelurile care practică sistemul all-inclusive intră, în general, în această categorie.

Hotelierii au o singură nemulţumire. Starea foarte proastă a plajelor. Ei spun că acestea ar trebui să treacă în administrarea consiliilor locale. Mai departe, hotelierii ar trebui să le folosească şi să le amenajeze. Luni, primarul Constanţei Radu Mazăre i-a adresat o scrisoare deschisă premierului Călin Popescu Tăriceanu, în care îi solicită intervenţia pentru ca toate construcţiile ilegale de pe plaja din Mamaia să fie demolate de Direcţia Apelor Dobrogea Litoral, instituţia care administrează plajele de pe litoral.

Antena 3

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close