Antena 3 CNN Actualitate Se apropie anul şcolar 2008/2009. Mii de instituţii vor funcţiona fără autorizaţie sanitară

Se apropie anul şcolar 2008/2009. Mii de instituţii vor funcţiona fără autorizaţie sanitară

Se apropie anul şcolar 2008/2009. Mii de instituţii vor funcţiona fără autorizaţie sanitară
25 Aug 2008   •   09:01

Mii de şcoli vor funcţiona şi anul acesta fără autorizaţie sanitară în ciuda faptului că executivul a alocat fonduri substanţiale pentru reabilitarea şi modernizarea şcolilor. Principalele cauze sunt lipsa apei potabile şi a canalizării, dar şi mobilierul învechit sau iluminarea deficitară a claselor. În plus, grupurile sanitare sunt total improprii în aceste şcoli. Şi în Capitală, în loc ca numărul unităţilor de învăţământ neautorizate să scadă, acesta a crescut faţă de anul trecut.

Cea mai mare problemă se înregistrează în mediul rural. În Bistriţa-Năsăud, de exemplu, jumătate din şcolile din mediul rural nu vor obţine autorizaţia sanitară, în timp ce în judeţul Buzău, din cele peste 600 de şcoli, doar un sfert au primit autorizaţia de funcţionare.

O situaţie asemănătoare se înregistreză şi în judeţele Olt, Iaşi şi Mureş. Cele mai grave situaţii, atrag atenţia jurnaliştii de la Gândul, sunt întâlnite în judeţele Suceava, Bihor şi Dolj, unde peste 2.000 de şcoli vor funcţiona fără autorizaţie sanitară.

Nici în Capitală lucrurile nu stau mai bine. 74 de şcoli nu vor avea nici anul acesta autorizaţie de funcţionare. Sectoarele 1 şi 2 stau cel mai slab la acest capitol. La polul opus se află sectoarele 3 şi 4, care au doar câte 4 unităţi neautorizate.

Antena 3

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close