Prefectul Capitalei anunţă redeschiderea cinematografelor, a restaurantelor şi barurilor, dar şi a sălilor de noroc

de Cristi Popovici    |    20 Ian 2021   •   17:20
Prefectul Capitalei anunţă redeschiderea cinematografelor, a restaurantelor şi barurilor, dar şi a sălilor de noroc

Pentru prima dată în ultimele luni, în Capitală incidenţă cazurilor de COVID a scăzut sub 3 la mia de locuitori. Drept urmare, dacă în următoarele 48 de ore tendinţa se menţine, atunci în Bucureşti se pot redeschide sălile de spectacole, cinematografele, barurile, restaurantele şi sălile de noroc.

Odată cu scenariul galben epidemilogic în care intră Capitala, se ridică o serie de restricţii impuse de autorităţi. Anunţul a fost făcut de Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, printr-un mesaj pe Facebook.

"Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților, incidența infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori. Sunt vești care nu pot decât să ne bucure!

Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!

Astfel, în conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără și:

- permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor"

- redeschiderea activităților "la interior" a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;

- permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Facem un apel la respectarea cu strictețe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie și mai generoase!", a scris Berbeceanu pe Facebook.

În toată această perioadă, dacă numărul îmbolnăvirilor creşte la loc, autorităţile se întrunesc din nou în şedinţă şi pot decide trecerea din nou la scenariul roşu şi închiderea activităţii economice.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close