Antena 3 Actualitate Se întâmplă chiar acum. Românii, expuşi unei noi metode de fraudă la bancomate

Se întâmplă chiar acum. Românii, expuşi unei noi metode de fraudă la bancomate

22 Sep 2015   •   20:47
Se întâmplă chiar acum. Românii, expuşi unei noi metode de fraudă la bancomate

Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO) a emis o alerta referitoare la aparitia in Romania a unui malware care blocheaza cardurile in bancomat cu scopul de a sustrage banii. Luna aceasta, cercetatorii companiei de securitate FireEye au identificat o noua varianta de malware care vizeaza in special detinatorii de carduri bancare, anunta CERT-RO.
“Utilizatorilor de bancomate li se blocheaza cardurile in interiorul bancomatelor, malware-ul avand abilitatea de a retine sau debloca respectivele carduri la cererea atacatorului. in momentul in care utilizatorii merg sa obtina asistenta pentru deblocare, atacatorul deblocheaza si sustrage cardurile. În cazul in care se intampla sa va fie blocat cardul in bancomat, CERT-RO recomanda cautarea numarului de contact al bancii pentru astfel de cazuri, de regula vizibil pe bancomat. Nu parasiti spatiul dedicat extragerii banilor in timp ce sunati pentru asistenta”, se arata intr-un comunicat al Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica.

Mai mult, pe obiectiv.info.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close