Antena 3 CNN Actualitate Sebastian Ghiţă, contracte de zeci de milioane de euro sub mandatul lui Oprescu

Sebastian Ghiţă, contracte de zeci de milioane de euro sub mandatul lui Oprescu

Sebastian Ghiţă, contracte de zeci de milioane de euro sub mandatul lui Oprescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Mai 2017   •   08:40

Fostul deputat Sebastian Ghiţă are de unde să plătească avocaţii scumpi pe care şi i-a angajat la Belgrad şi Bucureşti. A pus mâna pe zeci milioane de euro din banii bucureştenilor, prin contracte cu Primăria Capitalei, pe vremea când instituţia era condusă de Sorin Oprescu, scrie Românialiberă.ro.

Uneori direct prin firmele sale, alteori prin companii care dădeau şpăgi unor instituţii de stat, unde Ghiţă trăgea sforile. 

Grosul banilor încasaţi de Sebastian Ghiţă de la primăria condusă de Oprescu au venit din contractul pentru implementarea Sistemului de Management al Situațiilor de Urgenţă. Nu mai puţin de 29 de milioane de euro a încasat consorţiul format din firma controlată de fostul deputat şi companiile controversatului afacerist Tiberiu Urdăreanu.

Studiul de fezabilitate care a precedat acest contract consistent a fost câştigat de o companie controlată de Gheorghe Boeru. Acesta este acuzat de procurorii DNA că a dat şpagă pentru a pune mâna pe contracte cu Hidro Prahova. Iar aici apare din nou numele lui Sebastian Ghiţă. Fostul deputat este acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi intervenit la conducerea Hidro Prahova pentru atribuirea contractelor către unii afaceriști.

Ghiţă a mai pus mâna pe un contract cu Primăria Capitalei, în timpul mandatului de primar al lui Sorin Oprescu. A încasat peste 3,5 milioane de euro, pentru dotarea cu echipamente IT, în cadrul Proiectului "Reabilitarea Infrastructurii Educaţionale - Bucureşti".

Fostul deputat Sebastian Ghiță a instalat internet până şi în cimitire, în timpul lui Oprescu. A încasat peste 32.000 euro în urma a două contracte cu Administrația Cimitirelor, în 2007 şi 2008, pentru internet şi servicii de voce.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close