Antena 3 CNN Actualitate Sebastian Ghiță: Eu nu m-am născut să fur, m-am născut să creez

Sebastian Ghiță: Eu nu m-am născut să fur, m-am născut să creez

Sebastian Ghiță: Eu nu m-am născut să fur, m-am născut să creez
30 Mar 2016   •   17:18

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat, miercuri, după ce deputații au respins reținerea și arestarea sa preventivă, că a reușit să-i sensibilizeze pe colegi, arătând că nu s-a născut să fure sau să facă contracte cu statul pentru a fura, ci pentru "a crea", scrie Agerpres.

 "Nu cred în chestie de dreptate, ci este doar o chestiune de principii democratice și cred că în felul acesta am reușit să-i sensibilizez pe colegi, după o luptă destul de obositoare. Nu i-aș dori nimănui să treacă prin așa ceva. Nu m-am așteptat niciodată în viața mea să ajung în această situație și nici nu mai ajung. Cred că menirea, venirea oamenilor pe lume este să creeze, să muncească, să se dezvolte, nu să participe la dosare. Eu nu m-am născut să fur, să fac contracte cu statul din care să fur bani, m-am născut să creez, să mă dezvolt împreună cu ai mei, cu cei cu care muncesc și nu cred că este un lucru de condamnat în România", a afirmat Ghiță la Parlament.

El a adăugat că nu trebuie să se facă acuzări de dragul "unui urlet prelung pe televizoare".

"Cred că trebuie să cumpănim cu atenție cât de repede acuzăm doar de dragul unui urlet prelung pe televizoare: ăla e hoț, ăla e rău, pe ăla să-l arestăm și pe ălălaltul, mai multe arestări. Eu cred că trebuie să ajungem la situația în care societatea să se civilizeze, să se ordoneze", a mai afirmat Ghiță.

Întrebat dacă se retrage din viața politică, Ghiță a răspuns: "Abia am ieșit din acest vot complicat și nu am încă un plan de viață. După cum vedeți, putem să plănui orice, pentru un simplu denunț viața multora dintre noi se poate schimba într-o zi. (...) Intenționez să-mi văd liniștit de viața mea și cred că toți oamenii din România trebuie să fie lăsați să facă asta. Nu cred că pentru plăcerile sadice ale unor personaje care se bucură de arestări și de durerile și problemele oamenilor trebuie să tot hrănim cu denunțuri această mașinărie cruntă care a dus în malaxorul ei peste 4 milioane de români".

El a mai arătat că de un an de zile mai multe persoane pe care le cunoaște l-au sfătuit să-l denunțe pe Victor Ponta pentru a scăpa de probleme sale cu dosarele, adăugând că este vorba despre colegi de partid, oameni din avocatură, din justiție.

Plenul Camerei a respins, miercuri, cererile DNA pentru încuviințarea reținerii și arestării deputatului PSD Sebastian Ghiță.

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close