Antena 3 CNN Actualitate Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a ajuns la Bucureşti

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a ajuns la Bucureşti

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a ajuns la Bucureşti
01 Apr 2008   •   14:13

Bucureştiul este gazda celui mai important eveniment din istoria NATO. Pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni sunt aşteptate delegaţiile statelor participante la reuniunea de la Casa Poporului. Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a sosit în această după-amiază la Bucureşti. Oficialul NATO se va întâlni în cursul acestei zile cu preşedintele Traian Băsescu, cei doi urmând să susţină, la finalul întrevederii, o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.

Ultima vizită la Bucureşti a secretarului general al NATO a avut loc în luna ianuarie a acestuia an, când Jaap de Hoop Scheffer s-a întâlnit cu autorităţile române pentru a vedea stadiul pregătirilor pentru organizarea Summitului.

Tot în cursul zilei de astăzi, la Bucureşti a aterizat aeronava preşedintelui Afganistanului Hamid Karzai. Karzai este primul lider de la Kabul care participă la un summit al Alianţei Nord-Atlantice. Preşedintele Afganistanului are programate întâlniri în România atât cu preşedintele Traian Băsescu, cât şi cu premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Prima delegaţie care a ajuns în România este cea a Macedoniei. Statul macedonean speră că va primi invitaţia de a adera la Alianţa Nord-Atlantică. A două delegaţie care a aterizat pe Otopeni este cea a Canadei, condusă de prim-ministrul Steven Harper.

După aterizare, pasagerii străini sunt conduşi către hotelurile unde vor fi cazaţi. Aeronavele statelor membre NATO vor rămâne pe pistă şi vor fi atent supravegheate atât la sol, cât şi în aer, de către elicopterele Ministerului Apărării.

Antena3.ro

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close