Antena 3 CNN Actualitate Secretarul general al NATO: Summitul din aprilie va avea succes (VIDEO)

Secretarul general al NATO: Summitul din aprilie va avea succes (VIDEO)

Secretarul general al NATO: Summitul din aprilie va avea succes 
<font color=red>(VIDEO)</font>
11 Ian 2008   •   08:05

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a sosit vineri în România pentru a examina stadiul de pregătire a Summitului Alianţei, programat la Bucureşti între 2 şi 4 aprilie. Scheffer a participat la ceremonia de întâmpinare de la Ministerul Apărării, unde îl aştepta ministrul Teodor Meleşcanu. Scheffer a mulţumit, în numele său, al soţiei sale şi al delegaţiei NATO, pentru primirea făcută. Secretarul general al NATO s-a declarat convins că summit-ul NATO din aprilie va fi unul de succes, în primul rând pentru că România se dovedeşte a fi capabilă şi pregătită să organizeze acest eveniment. Scheffer a spus că aşteaptă summit-ul cu mult interes şi din punctul de vedere al temelor care urmează să fie discutate.

Scheffer: Aştept cu mult interes desfăşurarea summitului NATO de la Bucureşti



Secretarul general al NATO a mai spus că este foarte încântat şi că aşteaptă cu foarte mult interes continuarea programului vizitei sale de vineri la Bucureşti, el urmând să aibă întrevederi cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Tăriceanu, să viziteze Palatul Parlamentului, unde se va desfăşura summit-ul din aprilie, şi să susţină o prelegere la Biblioteca Centrală Universitară.

Ministrul Apărării l-a asigurat pe Scheffer că România îşi va respecta angajementele în ceea ce priveşte desfăşurarea summitului de la Bucureşti -

Oficialul NATO a subliniat că având ajutorul Bruxelles-ului şi a echipei sale, echipa română va fi bine pregătită şi va putea asigura un summit de succes în aprilie -

Scheffer va discuta şi despre operaţiunile militare ale NATO, în special cea din Afganistan, posibila extindere a Alianţei, securitatea în Europa de Sud-Est şi regiunea Mării Negre.

BĂSESCU: SUMMITUL DE LA BUCUREŞTI VA FI CEL MAI MARE DIN ISTORIA NATO

Antena 3

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close