Antena 3 CNN Actualitate Secvenţial: IMUNITATEA preşedintelui Traian Băsescu şi dosarele penale. Procurorul general al României explică

Secvenţial: IMUNITATEA preşedintelui Traian Băsescu şi dosarele penale. Procurorul general al României explică

Secvenţial: IMUNITATEA preşedintelui Traian Băsescu şi dosarele penale. Procurorul general al României explică
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Ian 2014   •   17:39

Adrian Ursu a prezentat, în ediţia de duminică a emisiunii "Secvenţial" răspunsul procurorului general al României, Tiberiu Niţu, la o solicitare a Antenei 3 cu privire la numeroasele dosare penale în care apare numele preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit procurorului general, deşi în perioada 2005 - 2013, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ "au fost înregistrate mai multe cauze având ca obiect plângeri formulate împotriva preşedintelui României, domnul Traian Băsescu", nu s-a dispus o urmărire penală a acestuia fie pentru că "unii procurori au apreciat că preşedintele României se bucură de imunitate", fie pentru că "alţi procurori au considerat că fapta nu există".

Ediţie de Weekend. 10 capete de acuzare pentru Traian Băsescu

Realizatoarea "Exces de putere", Oana Stancu, a afirmat, cu privire la răspunsul procurorului general, că acesta indică faptul că Traian Băsescu nu are imunitate oferită de Constituţie altfel decât au parlamentarii. "Pentru declaraţii politice".

"Ceea ce spune aici procurorul general este că au fost procurori care au primit dosarul şi nici măcar nu s-au uitat în el, pentru că au interpretat că imunitatea pe care ar avea-o preşedintele îi împiedică să efectueze verificări. Alti procurori au spus, eee, hai să ne uităm în dosar. Şi în momentul în care au cercetat au constatat că fapta nu există, fie nu a fost făcută de Băsescu"
, a spus Oana Stancu la Antena 3.

În acelaşi răspuns, procurorul general a transmis jurnaliştilor Antena 3 că nu poate lua măsuri în privinţa procurorilor, pentru că astfel le-ar influenţa independenţa. "În cazul asta, înseamnă că Daniel Morar şi Kovesi au făcut abuz în serviciu, pentru că s-au antepronunţat", a mai adăugat Oana Stancu.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close