Antena 3 CNN Actualitate Sedentarismul, grăsimile, alcoolul şi ţigările ameninţă sănătatea românilor

Sedentarismul, grăsimile, alcoolul şi ţigările ameninţă sănătatea românilor

Sedentarismul, grăsimile, alcoolul şi ţigările ameninţă sănătatea românilor
28 Aug 2008   •   15:15

Carnea grasă, alcoolul şi ţigările reprezintă principalele pericole pentru sănătatea românilor. Sunt concluziile Programului de Evaluare a Stării de Sănătate, demarat în urmă cu un an. Ministrul Eugen Nicolăescu spune că românii sunt predispuşi la diabet zaharat, la afecţiuni cardio-vasculare şi la cancer, însă un regim alimentar sănătos şi puţin sport ar face minuni.

Programul de Evaluare a Sănătăţii nu a prins la români. Puţin peste jumătate dintre cei care au primit taloanele expediate de Ministerul Sănătăţii au mers la medic, să-şi facă analizele.

Peste 3 milioane de români prezintă riscul de a face diabet zaharat. Sunt predispuse femeile, în special cele din mediul urban. Afecţiunile cardio-vasculare ameninţă viaţa a 8% dintre românii consultaţi în ultimul an, iar cancerul, în diverse forme, reprezintă un risc pentru 6% dintre cei care şi-au făcut analizele.

Alimentaţia nesănătoasă, consumul de alcool şi fumatul în combinaţie cu sedentarismul reprezintă o adevărată bombă cu ceas, care ameninţă sănătatea şi viaţa românilor. Sub 2% dintre bărbaţi şi mai puţin de un procent dintre femeile care s-au prezentat la medic au declarat că fac sport.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close