Antena 3 CNN Actualitate Şedinţa CSAT s-a încheiat după 4 ore

Şedinţa CSAT s-a încheiat după 4 ore

Şedinţa CSAT s-a încheiat după 4 ore
17 Dec 2007   •   16:05

Consiliul Suprem de Apărare s-a reunit marţi la Palatul Cotroceni, în ultima şedinţă din acest an. Aproape patru ore membrii CSAT au discutat despre misiunile armatei în afara României în anul 2008, dar şi despre relaţia României cu Republica Moldova, după ce în urmă cu o saptamână Chişinăul a trimis acasă doi diplomaţi români pe motiv ca ar fi indezirabili.

Autorităţile de la Chişinău anunţau săptămâna trecută că doi diplomaţi ai ambasadei române în Moldova au fost declaraţi persoane non grata şi că trebuie să părăsească ţara vecină în termen de 24 de ore.

Cei doi diplomaţi au revenit în ţară, joi după-amiază, prin Vama Albiţa, fiind însoţiţi de mai mulţi reprezentanţi ai Ambasadei României în Republica Moldova.



CSAT a mai aprobat şi strategia de comunicare a SRI prin care populaţia va fi informată şi pregătită în eventualitatea unui atac terorist după modelul statelor care s-au confruntat deja cu asemenea situaţii de criză. De asemenea, pe baza acestui document, instituţiile componente ale Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului au obligaţia de a-şi creea propriul plan de comunicare publică.Antena 3

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close