Antena 3 CNN Actualitate Sediul Guvernului, pichetat de pensionari din Galaţi

Sediul Guvernului, pichetat de pensionari din Galaţi

Sediul Guvernului, pichetat de pensionari din Galaţi
09 Apr 2008   •   10:59

Aproape 100 de pensionari din Galaţi au pichetat astăzi sediul Guvernului. Ei cer Executivului majorarea pensiilor celor care au lucrat în condiţii grele de muncă. Toader Cristea, preşedintele filialei gălăţene a Alianţei Pensionarilor, spune că alţi 1.000-1.500 de protestatari ? din Piteşti, Ploieşti, Roman şi Bucureşti - se vor alătura celor 100 de pensionari gălăţeni.

Înarmaţi cu pancarte, ei s-au îndreptat către Palatul Victoria, unde au organizat la prânz un pichet. Cer Guvernului să majoreze cu 50% pensiile celor care au lucrat în grupa I de muncă şi, respectiv, cu 25% celor din grupa a II-a. Cele două grupe, care acum au un corespondent în condiţiile spreciale şi deosebite de muncă, au fost specifice industriei grele.

?Cum s-a dat anul trecut la militari o creştere, aşa să ni se dea şi nouă. Nu am nimic cu militarii, dar noi suntem mai traşi la faţă?, a declarat Toader Cristea, menţionând că protestele se vor repeta dacă, într-o primă fază, ele nu vor avea niciun rezultat. ?Miercuri pichetăm Guvernul. Dacă nu se întâmplă nimic, în două săptămâni pichetăm Palatul Parlamentului, iar peste alte două săptămâni sediul Ministerului Muncii?, a spus liderul pensionarilor de la Galaţi.

Alianţa Judeţeană a Pensionarilor pentru Consiliere de la Galaţi a debutat seria protestelor pentru a obţine majorarea pensiilor în urmă cu doi ani. În ultimele 12 luni, pichetările susţinute de către pensionari în faţa sediului Prefecturii Galaţi au avut loc aproape lunar.

Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close