Antena 3 Actualitate Sediul Poliţiei Capitalei renovat cu banii de la stat, dar informaţiile sunt CLASIFICATE. Nimeni nu trebuie să afle sumele cheltuite

Sediul Poliţiei Capitalei renovat cu banii de la stat, dar informaţiile sunt CLASIFICATE. Nimeni nu trebuie să afle sumele cheltuite

de O.P.    |    30 Mai 2013   •   06:05

Poliţia se renovează cu banii la secret. Orice informaţie privind banii cheltuiţi pentru consolidarea sediului Poliţiei Capitalei este clasificată. Asta cu toate că banii folosiţi sunt publici, de la buget.  Au aflat reporterii noştri, de pe site-urile de licitaţii, că în 5 ani s-au aruncat peste 104 milioane de lei pentru realizarea a 12 la sută din proiect.

Lucrările de reabilitare şi consolidare a cladirii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au început în anul 2008, când au fost alocaţi şi cei mai mulţi bani de la Guvern : 101 milioane de lei.

Şi atunci, şi în următorii doi ani, licitaţiile au fost câştigate de  aceeaşi firmă constructoare. Doar că din 2010 , muncitorii au încetat lucrul pentru că societatea nu şi-a mai primit  banii. Au revenit abia în 2012.  Angajaţii au fost mutaţi prin rotaţie, cu tot cu mobilier şi aparatura de specialitate, în sediul DGIPI, pentru ca lucrătorii să-şi poată face treaba. Dar nici atunci, munca lor  n-a durat foarte mult...

"Sediul central are o importanţă deosebită pentru desfăşurarea activităţilor specifice Poliţiei. Finalizarea proiectului de consolidare şi modernizare reprezintă, în acest context, un câştig atât pentru poliţişti, cât şi pentru comunitate.", au precizat responsabilii de proiect într-un răspuns acordat reporterului Antena 3 cu privire la stadiul lucrărilor.
SURSA: DGPMB, RĂSPUNS SOLICITARE

Consolidarea clădirii ar fi într-adevăr un mare câştig pentru poliţişti. Pentru că, potrivit unor surse, clădirea stă să cadă pe ei la propriu. Subsolul a fost erodat de apa infiltrată din Dâmboviţa iar sediul ar avea o înclinare de 18 grade. Cu toate astea, nimeni nu face nimic să grăbească consolidarea clădirii.

"Durata de finalizare a proiectului depinde de fluenţa în asigurarea fondurilor bugetare necesare."
SURSA: DGPMB, RĂSPUNS SOLICITARE

Fondurile vin de la bugetul de stat, dar sînt secrete. Reprezentanţii Poliţiei Capitalei ne-au precizat printr-o adresă oficială că nu pot spune câţi bani au fost alocaţi sau cât s-a cheltuit, aceste informaţii fiind clasificate. Clădirea în care funcţionează sediul Poliţiei Capitalei este situată pe Calea Victoriei şi a fost construită în 1935.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close