Antena 3 CNN Actualitate Sediul Teatrului Nottara ar putea fi salvat. Expertizele făcute imobilului nu mai sunt valabile și trebuie refăcute

Sediul Teatrului Nottara ar putea fi salvat. Expertizele făcute imobilului nu mai sunt valabile și trebuie refăcute

Sediul Teatrului Nottara ar putea fi salvat. Expertizele făcute imobilului nu mai sunt valabile și trebuie refăcute
Sursa foto: Foto: nottara.ro
02 Dec 2015   •   17:04

Clădirea Teatrului Nottara ar putea să nu fie încadrată la clasa unu de risc seismic, ceea ce ar însemna că instituţia va putea funcţiona în acelaşi loc în continuare. Ultimele expertize făcute imobilului nu mai sunt valabile acum, aşa că specialiştii vor trebui să facă o nouă evaluare.

Expertiza tehnică din 1996, descoperită recent, arată că imobilul din bulevardul Magheru nr.20 a fost finalizat în 1946, la trei ani după ce a primit autorizaţia de construcţie. Între timp, clădirea a fost reclasată de la gradul de urgenţă doi în anii 90, la gradul unu de risc seismic în prezent.

Însă expertizele făcute de-a lungul timpului nu mai sunt valabile, aşa că trebuie refăcute în întregime. Ceea ce înseamnă că gradul unu de risc seismic ar putea să nu mai corespundă realităţii.

Legea promulgată în urmă cu o lună de preşedintele Klaus Iohannis interzice desfaşurarea activităţilor în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

În urmă cu aproape două săptămâni, directoarea teatrului a spus că imobilul nu poate fi consolidat, pentru că există un proces de retrocedare cu proprietarii, care au contestat "bulina roşie"

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close