Antena 3 CNN Actualitate Şefa CSM, Oana Hăineală, riscă să fie anchetată penal. Procurorul ar fi arestat pe nedrept o persoană

Şefa CSM, Oana Hăineală, riscă să fie anchetată penal. Procurorul ar fi arestat pe nedrept o persoană

Şefa CSM, Oana Hăineală, riscă să fie anchetată penal. Procurorul ar fi arestat pe nedrept o persoană
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Feb 2013   •   07:09

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Oana Smith Hăineală, ar putea fi anchetată penal, după ce o persoană arestată pe nedrept şi din cauza sa a făcut plângere penală.

Nicolae Ţigaret, arestat în 2002 pe nedrept după o anchetă realizată de un procuror băcăuan, Vasile Pavel, şi confirmată de Hăineală, a făcut plângere împotriva celor doi anchetatori.

La vremea aceea, noua şefă CSM era prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău. Cei doi decis să-l trimită pe tânăr în faţa instanţei sub acuzaţia de omor calificat, afirmând că ar fi produs intenţionat un accident, în urma căruia o persoană a decedat.

Parchetul nu a fost de acord cu cercetarea lui Hăineală şi Vasile, apreciind că s-a realizat o anchetă corectă. În final, Ţigaret a fost achitat de toate instanţele de judecată.

Acum, bărbatul vrea redeschiderea cercetărilor cu privire la anchetatorii săi. Tânărul mai cere şi despăgubiri de la stat pentru cele 13 luni petrecute după gratii.







×
Subiecte în articol: Oana Haineala CSM
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close