Antena 3 CNN Actualitate Șefă din Poliție, la grătar cu colegii, în plină stare de urgență

Șefă din Poliție, la grătar cu colegii, în plină stare de urgență

Angajații Centrului Chinologic Sibiu, unitate aflată în subordinea Poliției Române, au petrecut împreună, pe 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, în curtea interioară a instituției unde lucrează. Printre aceștia se afla și directoarea adjunctă a instituției, Alina Maria Radu.

Șefă din Poliție, la grătar cu colegii, în plină stare de urgență
11 Mai 2020   •   20:50

Mai mulți angajați ai Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, din cadrul Poliției Române, au sărbătorit la un grătar ziua de Sfântul Gheorghe, în ciuda faptului că ordonanțele militar interzic astfel de evenimente și reuniunile mai mari de trei persoane. La petrecere a participat și una dintre șefele instituției, Alina Maria Radu, director adjunct al Centrului, relatează Libertatea.

În materialul video se observă că în grădina Centrului Chinologic erau circa 20 de persoane, așezate la mai multe mese.

„Directorul Școlii de Poliție Sibiu (Centrul Chinologic Sibiu), Radu Alina, cu nonșalanță, a sfidat și încălcat prevederilor legale în vigoare pe perioada stării de urgență, prin participarea alături de alți subordonați, la sfârșitul lunii aprilie (mai exact în data de 23.04.2020, cu ocazia sărbătoririi Sf. Gheorghe) la un eveniment ce a avut loc chiar în incinta unității”, este mesajul ce însoțește videoclipul intrat în posesia Libertatea, care pare a fi filmat de un coleg.

Alina Radu a recunoscut petrecerea. Ea a declarat că a participat doar pentru 10 minute, cât să verifice dacă sunt respectate regulile de distanțare socială, dacă se consumă suc, nu băuturi alcoolice. Alina Radu a mărturisit că nu există firmă de catering pentru că personalul s-a redus, așa că angajații s-au folosit de grătar ca să prepare mâncare. Ea spune că pe 23 aprilie era șefă doar pentru că i-a ținut locul conducătorului, care era plecat în concediu, numirea sa în funcția de Director Adjunct fiind făcută începând cu 1 mai, conform Antena 3.

Poliția Română a declanșat o anchetă în acest caz.

„Inspectorul General al Poliției Române a dispus încă de săptămâna trecută  efectuarea de verificări la Centrul Chinologic din Sibiu, prin Direcția de Control Intern, fiind vizate toate persoanele care au participat la această activitate”, a precizat purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan.

×
Subiecte în articol: Sibiu Centrul Chinologic
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close