Antena 3 CNN Actualitate Șefa ÎCCJ: Epopeea nu va atinge doar completurile de 5 judecători. Procedura trebuie aplicată peste tot

Șefa ÎCCJ: Epopeea nu va atinge doar completurile de 5 judecători. Procedura trebuie aplicată peste tot

Șefa ÎCCJ: Epopeea nu va atinge doar completurile de 5 judecători. Procedura trebuie aplicată peste tot
10 Feb 2019   •   00:31

Preşedintele instanţei supreme, Cristina Tarcea, a declarat, cu ceva timp în urmă, că tragerea la sorţi ar trebui aplicată şi completurilor de 1, 2 şi 3 judecători din ţară, nu doar în cazul celor de 5 judecători.

Cu alte cuvinte, recunoaște că, de fapt, toate completurile din România au fost făcute în mod ilegal.

"Epopeea completurilor de 5 judecători continuă. Mi-ar plăcea tare mult să vă spun că astăzi este ultimul episod, din păcate am rezerve. (...) Cred că este de datoria mea, în calitatea de reprezentant al puterii judecătoreşti, să vă atrag atenţia asupra unui alt lucru asupra căruia ar trebui să mediteze toată lumea. Este vorba de completurile colegiale de 3 judecători. Nu este un secret pentru nimeni faptul că, mai mult sau mai puţin discret, a început un asalt şi asupra completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte, iar eu vreau să vă reamintesc faptul că la Înalta Curte nu sunt numai completuri de 3, ci şi de 2 şi de 1, iar că, în măsura în care apreciem că tragerea la sorţi reprezintă un element al procesului echitabil, în egală măsură acest element trebuie aplicat tuturor completurilor de 3, 2 şi un judecător din ţară. Vă rog să meditaţi asupra acestui subiect", a declarat Cristina Tarcea, în decembrie 2018.

Declarațiile șefei ÎCCJ au fost comentate, sâmbătă în emisiunea "Descoperiți", cu Andreea Sava:

"Ceea ce ne spune doamna Tarcea este foarte grav. Eu mă mir că pentru această doamnă nu există această instituție a demisiei. În ordonanța de urgență, probabil de aia s-a și amânat, trebuie prinse toate cazurile în care niște oameni nu au avut dreptul la un proces echitabil. Și nu au avut dreptul nici cei care au fost judecați de completuri de 3, 2... Nu pot să fie avantajați doar cei cu completurile de 5", a spus Daniel Savu.

×
Subiecte în articol: Descoperiți
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close