Antena 3 CNN Actualitate Şefa ICCJ: NU există niciun motiv să-mi dau demisia

Şefa ICCJ: NU există niciun motiv să-mi dau demisia

Şefa ICCJ: NU există niciun motiv să-mi dau demisia
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Mai 2015   •   18:56

Scandalul iscat după achitarea Marianei Rarinca, femeia denunţată de şefa Înaltei Curţi pentru şantaj, a ajuns la CSM. 

 
Şedinţa în care ar fi trebuit să se dispună sesizarea Inspecţiei Judiciare faţă de declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu, dar şi legat de ancheta făcută de DNA, s-a încheiat. 
 
Livia Stanciu a zis foarte clar că nu are de gând să-şi dea demisia, ba chiar vrea să facă o plângere împotriva preşedintelui Senatului. 

"Nu există niciun motiv pentru a-mi da demisia. Aţi văzut că s-a făcut de către CSM o solicitare către Inspecţia Judiciară. Inspecţia Judiciară urmează să verifice (...) dacă prin afirmaţiile care au fost făcute, fie de Călin Popescu-Tăriceanu sau prin conţinutul celor susţinute în acea scrisoare, s-a adus sau nu s-a adus atingere independeţei sistemului judiciar", a spus Livia Stanciu.
 
Şefa ICCJ nu a a dorit să comenteze conţinutul scrisorii transmise de Tăriceanu.

Este vorba despre femeia pe care şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Livia Stanciu, a acuzat-o că a şantajat-o. În cazul Marianei Rarinca, DNA, condusă de Laura Kovesi, a dispus trimiterea în judecată, femeia fiind arestată preventiv şase luni şi, ulterior, achitată.

Mariana Rarinca a stat 6 luni nevinovată în arest preventiv. Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe preşedinta Instanţei Supreme, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv în urmă cu câteva zile.

Citiţi şi Mariana Rarinca, ARESTATĂ după ce a sunat la Antena 3
 
Informaţiile au fost prezentate joi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close