Antena 3 CNN Actualitate Șefa secției ATI de la Maternitatea 'Bucur' ar fi mers intenționat la serviciu infectată cu COVID-19

Șefa secției ATI de la Maternitatea 'Bucur' ar fi mers intenționat la serviciu infectată cu COVID-19

Situația revoltătoare la Maternitatea Bucur din Capitală. Șefa secției Anestezie și Terapie Intensivă a stârnit un scandal printre colegii săi după ce s-a dus la serviciu, deși avea simptome evidente ale infecției cu COVID-19. După mai multe ore doctorița a părăsit garda și s-a dus totuși să fie consultată la Unitatea de primiri urgențe de la Spitalul Clinic "Sfântul Ioan" din București.

Șefa secției ATI de la Maternitatea 'Bucur' ar fi mers intenționat la serviciu infectată cu COVID-19
de Dan Gabor    |    07 Sep 2020   •   19:55

Acolo a fost, de altfel, diagnosticată ca fiind pozitivă. Conducerea Spitalul Clinic de Urgență "Sfântul Ioan" din București a dat comunicat în care a precizat că 'doamna doctor Rodica Ologu, șef Secție ATI Maternitatea "Bucur", s-a prezentat la serviciu, fiind de gardă, deși prezenta simptome sugestive pentru infecția cu COVID-19.

Cu bună știință, doctorița Ologu a evitat completarea rubricii de temperatură din cadrul chestionarului de triaj, deși prezenta febră. Medicul a purtat echipament de protecție pe toată durata gărzii și a stat izolată în cabinet. Ulterior, doctorița Ologu (...) a fost izolată corespunzător și testată'.

Rezultatul a ieșit pozitiv și a fost transferată la Institutul 'Victor Babeș'. A fost demarată o anchetă epidemiologică, care se află în curs de finalizare'.

Informația a fost comentată, luni seară, la 'Punctul de Întâlnire', de președintele Colegiului Medicilor din București, prof.dr.Cătălina Poiană.

"Sunt în măsură să vă spun, ca urmare a informațiilor care au apărut în spațiul public precum și a comunicatului pe care Spitalul Clinic de Urgență "Sfântul Ioan" din București l-a făcut, că noi, Colegiul Medicilor din Municipiul București, ne-am autosesizat. Comisia de jurisdicție va analiza în primul rând punctul de vedere al medicului, al conducerii spitalului, se vor analiza toate documentele medicale, se vor analiza rezultatele anchetelor epidemiologice, precum și rezultatele anchetei disciplinare la nivelul instituțiie și se va analiza cu celeritate acest caz", a spus prof.dr. Cătălina Poiană.

 

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close