Antena 3 CNN Actualitate Şeful Ambulanţei Giurgiu a fost demis, după ce o femeie a murit

Şeful Ambulanţei Giurgiu a fost demis, după ce o femeie a murit

Şeful Ambulanţei Giurgiu a fost demis, după ce o femeie a murit
29 Noi 2007   •   12:30

Nereguli majore la mai multe staţii de ambulanţă din ţară. Ministrul sănătăţii a anunţat mai multe sancţiuni, în urma controalelor efectuate. Ministrul Eugen Nicolaescu l-a demis joi pe directorul Ambulanţei Giurgiu şi pe un medic din acest serviciu care a întârziat la program. Acest lucru vine după ce miercuri, o femeie din Giurgiu a murit pentru că ambulanţa care venise să îi acorde ajutor nu era echipată corespunzător şi nu avea medic. În plus, operatoarea care a răspuns apelului de urgenţă i-a închis telefonul celui care a raportat cazul.

''Ieri seară am primit un telefon de la familia bolnavei. Mi s-a spus că femeia se sufocă şi că a soclicitat maşină cu medic şi i s-a spus că nu au medic în Serviciul de Ambulanţă. Această stare reprezintă urgenţă majoră. Am aflat că medicul de gardă a plecat înainte să vină medicul care îl înlocuia, cu scuza că este navetist'', a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat pentru asistenţa medicală de urgenţă în Ministerul Sănătăţii Publice.

El a precizat că medicul care a intrat în tură a trimis la urgenţa de gradul zero o asistentă, care să ducă la spital femeia, dar care nu avea la ea niciun echipament medical.

PAUL MARINESCU, DIRECTORUL AUTORITĂŢII DE SĂNĂTATE PUBLICĂ GIURGIU, SE DISCULPĂ - {a}paulmarinescu_29nov.wav{/a}

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close