Antena 3 CNN Actualitate Şeful Corpului de Control al premierului este urmărit penal

Şeful Corpului de Control al premierului este urmărit penal

Şeful Corpului de Control al premierului este urmărit penal
18 Iun 2008   •   21:18

Şeful Corpului de Control al primului-ministru, Emanoil Neguţ, este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Informaţia, confirmată de Parchetul General, se referă şi la preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, care este cercetat în acelaşi dosar.

Emanoil Neguţ şi Dan Ilie Morega au intrat în atenţia Parchetului pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, susţin surse din cadrul Parchetului.

Cercetările au fost demarate în urma plângerilor depuse de Adrian Gorun, fost secretar general al Ministerului Educaţiei şi actual rector al Universităţii "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu. Gorun consideră că înlocuirea sa din funcţia de secretar general al Ministerului Educaţiei s-a produs abuziv, pe motive politice.

Mai exact, el spune că liberalii gorjeni, în frunte cu Morega, au solicitat corpului de control al primului - ministru efectuarea unui control la Universitatea "Constantin Brâncuşi".La câteva luni de la această solicitare, la universitate au avut loc verificări ale Corpului de Control, instituţie condusă de Emanoil Neguţ, în urma cărora Gorun a fost îndepărtat din funcţie.

Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close