Antena 3 CNN Actualitate Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, și-a dat demisia după ce a devenit penal

Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, și-a dat demisia după ce a devenit penal

Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, și-a dat demisia după ce a devenit penal
22 Mai 2018   •   19:05

Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, a demisionat în urmă cu puțin timp. Nu mai este la conducerea Direcției Naționale Anticorupție, Structura Teritorială din Ploiești, rămânând cu funcția de procuror. 

Decizia a fost luată la scurt timp după ce Onea a fost audiat la Parchetul General. Acolo i-a fost adus la cunoștință faptul că pe numele său a fost începută urmărirea penală. 

Lucian Onea a transmis DNA o cerere de eliberare din funcția de procuror-șef spunând că, având în vedere situația în care se află, nu dorește a afecta credibilitatea şi prestigiul instituţiei şi pentru a nu crea o vulnerabilitate la nivelul Serviciului Teritorial Ploieşti.

Acesta a mai spus că infracțiunea de inducere în eroare a organelor judiciare, de care e acuzat, "este total nefondată şi nu are corespondent în realitate".

Procurorii unităţii de elită a DNA au fost puşi sub acuzare pentru fapte extrem de grave. Lucian Onea şi Mircea Negulescu sunt acuzaţi de procuorii de la Parchetul General că au fabricat o declaraţie în dosarul lui Sebastian Ghiţă. 

×
Subiecte în articol: lucian onea demisia penal
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close