Antena 3 CNN Actualitate Șeful Gărzii de Mediu a anunțat sancțiuni și plângeri penale în scandalul gunoaielor din Sectorul 1

Șeful Gărzii de Mediu a anunțat sancțiuni și plângeri penale în scandalul gunoaielor din Sectorul 1

Octavian Berceanu, comisarul-șef al Gărzii Naționale de Mediu, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că se efectuează mai multe controale, atât la Primăria Sectorului 1 cât și la alte primării și la operatorii de salubritate din Capitală. În funcție de rezultatul controalelor, se vor aplica sancțiuni și vor fi făcute chiar plângeri penale.

Șeful Gărzii de Mediu a anunțat sancțiuni și plângeri penale în scandalul gunoaielor din Sectorul 1
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    05 Iun 2021   •   13:40

"Facem o anchetă vis-a-vis de modul de gestiune a deșeurilor în Sectorul 1. Este sub ancheta comisarilor de mediu salubristul din Sectorul 1, luni va întra și primăria. Și vor intra și alte primarii și salubriști, pentru că nu vrem ca această situație să se repete.", a anunțat Octavian Berceanu.

"Vom face o radiografie, vom aplica sancțiuni și ne uităm dacă există elemente care să constituie o plângere penală.

Mirosul e greu de suportat. Încă nu au fost temperaturi de 28-32 de grade, așa cum ar fi fost normal pentru această perioada. Dar a plouat, apa a pătruns în aceste deșeuri și se va încălzi. Și odată ce se evapora această apă, va fi insuportabil disconfortul olfactiv.", a mai anunțat acesta. 

"Ne așteptăm că acest caz să ajungă și la alte instituții și în justiție"

"Legislația spune destul de clar că primăria și salubrisul au obligația expresă, indiferent de disputele de ordin contractual, să ridice aceste deșeuri. Ambele entități au obligația.

Ne așteptăm ca acest caz să ajungă și la alte instituții și în justiție și să tranșăm foarte repede, pentru a nu mai avea un precedent. Este a treia oară când se întâmplă, într-un termen destul de scurt. E inadmisibil.

E evident pentru tot omul că acele deșeuri încep să fermenteze în sacii de plastic. Avem o problema majoră. Trebuie ridicați sub orice formă acești saci din stradă.

Ne uităm să vedem dacă avem elemente constitutive pentru plângeri penale. Asta ne interesează în mod expres."

×
Parteneri
A fost stabilită cauza morţii pentru DJ Lalla
x close