Antena 3 CNN Actualitate Şeful poliţiei din Urziceni şi adjunctul său, cercetaţi în urma scandalurilor din localitate

Şeful poliţiei din Urziceni şi adjunctul său, cercetaţi în urma scandalurilor din localitate

Şeful poliţiei din Urziceni şi adjunctul său, cercetaţi în urma scandalurilor din localitate
Sursa foto: rromi
23 Ian 2009   •   16:37

Şeful poliţiei din Urziceni şi adjunctul său riscă să fie daţi afară. O comisie specială de anchetă va stabili dacă cei doi sunt vinovaţi de neglijenţă în serviciu, după ce acum trei zile, două grupuri rivale s-au încăierat chiar în faţa sediului Poliţiei. După primele verificări au fost atenţionaţi şeful biroului de investigaţii criminale de la poliţia Urziceni, dar şi un ofiţer de la IJP Ialomiţa. În acelaşi timp, anchetatorii au cerut arestarea preventivă a trei dintre rromii implicaţi în scandal. Autorităţile încearcă să obţină mandate de arestare pentru încă 16 persoane.
Conducerea Poliţiei Române a dispus, încearcă să afle, prin ancheta internă declanşată, modul în care a acţionat Poliţia Municipiului Urziceni în aplanarea incidentului stradal spontan produs între două familii din localitate.
Potrivit primei anchete interne, efectuate de o echipă investigativă complexă, formată din specialişti ai Direcţiei de Control Intern şi ai Direcţiei Poliţiei de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Române, evenimentul a avut două faze distincte, prima survenind imediat după sesizarea primită la Poliţie de la un cetăţean din oraş.
Poliţiştii au aplanat conflictul existent în această fază, conform anchetatorilor, au efectuat cercetarea la faţa locului, au condus persoanele implicate la sediul Poliţiei pentru audieri şi au solicitat Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Ialomiţa efective suplimentare pentru gestionarea situaţiei.
În cea de-a doua fază stabilită de anchetă, au început problemele. Aceasta a luat startul după începerea audierilor, momnet în care forţele aflate la sediul Poliţiei Municipiului Urziceni au avut o "atitudine pasivă şi nu au stopat acţiunile agresive ale grupului de persoane turbulente care s-au adunat în apropierea sediului Poliţiei, fapt ce s-a soldat cu rănirea a trei persoane".

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close