Antena 3 CNN Actualitate Şeful secţiei cardiologiei a Spitalului Judeţean Slatina, acuzat că ameninţă angajaţii cu pistolul

Şeful secţiei cardiologiei a Spitalului Judeţean Slatina, acuzat că ameninţă angajaţii cu pistolul

Şeful secţiei cardiologiei a Spitalului Judeţean Slatina, acuzat că ameninţă angajaţii cu pistolul
Sursa foto: dr. Mircea Andritoiu
25 Ian 2009   •   14:49

Noi acuzaţii grave la Spitalul Judeţean din Slatina. O asistentă medicală povesteşte că şeful secţiei de cardiologie, dr. Mircea Andriţoiu, şi-ar ameninţa angajaţii cu pistolul şi le-ar vorbi urât pacienţilor.
Luiza Mihaela Marin, asistentă la Spitalul Judeţean din Slatina, a declarat că doctorul Mircea Andriţoiu se poartă foarte urât cu cadrele medicale, inclusiv cu cele auxiliare (infirmierele şi îngrijitoarele de curăţenie). În plus, susţine Mihaela Marin, medicul se adresează foarte urât şi pacienţilor, în momentul când pacienţii vin la consultaţii şi vor să întrebe mai multe despre starea lor de sănătate.
"Taci dracu' din gură! Eu vorbesc!", este felul în care le vorbeşte doctorul, susţine asistenta medicală.
Luiza Mihaela Marin mai susţine că medicul i-a ameninţat cu pistolul. "Doamna Adriana Dumbrăveanu declara într-o zi că i-a arătat pistolul pe care şi-l cumpărase şi-n glumă i l-a pus la tâmplă. Dânsa s-a speriat foarte tare", a mai declarat asistenta, adăugând că ar vrea "să se facă anchetă dacă este într-adevăr purtător legal de arme, dacă este normal ca un medic să se poarte aşa".

Pe de altă parte, Roxana Dragomir, preşedinte Sindicat Sanitas Olt, a declarat că domnia sa reprezintă doar asistentele şi personalul auxiliar, nu şi medicii şi că a primit mai multe plângeri şi verbale şi scrise.
Totodată, Dragomir confirmă că doctorul are comportament abuziv, dus până la indecenţă. Potrivit acesteia, medicul obligă asistentele să facă tratament fără foi de observaţie. Preşedintele Sindicatului Sanitas Olt a dat ca exemplu cazul unei infirmiere care a mers pe secţia de cardiologie cu un bolnav şi a fost înjurată pentru că a îndrăznit să îl trezească din gardă.
În spitalul din Slatina un bolnav a murit, vineri, după ce a fost purtat dintr-o secţie în alta, timp de patru ore.
Acesta nu este primul scandal legat de numele Mircea Andriţoiu. Potrivit presei locale, în primăvara anului trecut Andriţoiu a refuzat să-şi facă garda, motivând că se află în concediu medical. În acelaşi timp însă, medicul semna concedii medicale şi externări ale pacienţilor. Atunci, Andriţoiu a fost vizat de o anchetă a Colegiului Medicilor, care a verificat atât comportamentul său din timpul activităţii în Spitalul Judeţean de Urgenţă, cât şi la încălcarea normelor legale la înfiinţarea unui cabinet particular. Rezultatele anchetei nu au fost făcute publice nici până astăzi.
Antena 3

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close