Antena 3 CNN Actualitate Şeful secţiei de ortopedie de la Marie Curie: 10% din diagnostice sunt eronate din cauza lipsei de dotare

Şeful secţiei de ortopedie de la Marie Curie: 10% din diagnostice sunt eronate din cauza lipsei de dotare

Şeful secţiei de ortopedie de la Marie Curie: 10% din diagnostice sunt eronate din cauza lipsei de dotare
Sursa foto: burnei
30 Mar 2010   •   17:13

10% din diagnosticele puse de medicii români sunt eronate din cauza lipsei de dotare. Este părerea medicului ortoped Gheorghe Burnei, şeful Clinicii de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a Spitalului M.S. Curie. Potrivit acestuia, din cauza lipsei unor laboratoare bine puse la punct, medicii trebuie uneori să ?ghicească? diagnosticul corect.

?Sunt aproximativ 10% din diganostice care nu pot fi puse corect, din cauza lipsei d edotare. Sunt diagnostice care necesită un laborator de enzimatică, embriologie, imuno-histo-chimie. Acolo sunt diagnosticele eronate? a spus prof. dr. Burnei la Antena 3.

Medicul Burnei este unul dintre cei mai respectaţi ortopezi de la noi, dorit de clinici din Marea Britanie care i-au oferit salarii de până la 60.000 de lire sterline pe lună, pentru a profesa acolo.

Luni, preşedintele Băsescu spunea într-un discurs că, în România 40% din diagnosticele puse de medici sunt greşite. Într-un comunicat al administraţiei prezidenţiale remis presei ulterior, Băsescu declara că ?regretă? faptul că discursul său a generat ?unele neclarităţi?.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: medici
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close