Antena 3 CNN Actualitate Şeful statului a fost joi în vizită la medic, pentru un control de rutină

Şeful statului a fost joi în vizită la medic, pentru un control de rutină

Şeful statului a fost joi în vizită la medic, pentru un control de rutină
Sursa foto: Traian Basescu
03 Iul 2009   •   10:15

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns la spitalul Militar Carol Davila din Bucureşti joi în jurul orei 14.00 şi a stat aproximativ o oră după care a plecat cu o maşină, însoţit de ofiţerii SPP. Surse medicale, citate de cotidianul Cancan, susţin că şeful statului a făcut o serie de analize de rutină, iar rezultatele sunt bune.

Problemele de sănătate cu care se confruntă şeful statului nu reprezintă o noutate. În ultimii ani, el a fost supus unor investigaţii medicale şi intervenţii chirurgicale atât în ţară cât şi în străinătate.

În septembrie 2007, şeful statului a fost operat la glanda tiroidă la Spitalul Militar Central din Capitală. Surse prezidenţiale au declarat, atunci, că Traian Băsescu a ales această variantă, în loc să urmeze un tratament de lungă durată.

Preşedintele Băsescu a suferit o altă operaţie, de hernie de disc în mai 2006, dar nu în România, ci într-o clinică din Austria.

Traian Băsescu nu a fost tocmai un pacient ascultător. El nu a fost la controalele pe care i le-au recomandat medicii şi nici nu a respectat programul de recuperare în urma operaţiilor. La toate acestea se adaugă şi faptul ca şeful statului nu a ţinut cont nici de recomandarea medicilor de a nu ridica greutăţi sub nici o formă. De-a lungul timpului, el a fost văzut deseori cum în băile de mulţime ridica în braţe copii.

O altă recomandare nerespectată de Traian Basescu a fost aceea de folosi drept mijloc de transport elicopterul. La nici două luni de la operatie s-a urcat în elicopter, lucru nerecomandat de medici, având în vedere vibraţiile la care este supusă coloana vertebrală pe durata unei astfel de călătorii.

Antena 3

×
Parteneri
Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare
x close