Antena 3 CNN Actualitate Şeful vămii Albiţa, reţinut de DIICOT pentru contrabandă cu ţigări

Şeful vămii Albiţa, reţinut de DIICOT pentru contrabandă cu ţigări

Şeful vămii Albiţa, reţinut de DIICOT pentru contrabandă cu ţigări
18 Iul 2008   •   13:42

Corupţia din vămile din România a intrat şi în atenţia Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Astfel, DIICOT a decis vineri să-l aresteze pe şeful vămii Albiţa, Ghiţă Berbece, alături de alţi cinci interlopi, potrivit Mediafax. Cei cinci sunt acuzaţi de facilitarea transportului de ţigări de contrabandă la graniţă. Potrivit DIICOT, aceştia s-au constituit într-un grup infracţional organizat, nerespectând dispoziţiile operaţiunilor de import-export.

Alături de şeful vămii Albiţa au mai fost reţinuţi interlopul moldovean Vasile Rodideal şi şeful lumii interlope din Iaşi, Bogdan Ionuţ Radu. De asemenea, au mai fost arestaţi Nicu Cercel şi Vladimir Vardar zis "Vova", membri ai aceleiaşi reţele.

Într-o declaraţie acordată Mediafax, Ghiţă Berbece a spus că este nevinovat, că anchetatorii au greşit şi că ar fi trebuit să spună că a luptat împotriva traficului. Şeful vămii Albiţa susţine că în cel mai scurt timp se va dovedi că este nevinovat. "Am aflat că sunt acuzat de favorizarea trecerii frauduloase a frontierei a tirurilor cu ţigări de contrabandă. Eu cred că anchetatorii au greşit şi de fapt ar fi trebuit să spună că am luptat împotriva traficului. Doar ştie toată lumea câte capturi au fost făcute anul trecut la vamă", a declarat Berbece.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close