Antena 3 CNN Actualitate Semnal de alarmă de la meteorologi! Ne așteaptă două luni de caniculă și secetă extremă

Semnal de alarmă de la meteorologi! Ne așteaptă două luni de caniculă și secetă extremă

Semnal de alarmă de la meteorologi! Ne așteaptă două luni de caniculă și secetă extremă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
30 Iul 2017   •   09:39

Luna august vine cu secetă extremă, iar septembrie va fi caniculară. Meteorologii spun că temperaturile vor fi peste normele obișnuite ale acestei perioade.

Potrivit ANM, în august, precipitaţiile totale lunare vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, iar cantităţile cele mai scăzute se vor acumula în regiunile sudice, estice şi vestice. Media multianuală a precipitaţiilor pentru luna iunie este stabilită la 64,7 litri/mp. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii sunt estimate în Muntenia (până la 95 l/mp), Transilvania (până la 90 l/mp), Oltenia (până la 88 l/mp) şi Moldova (până la 87 l/mp), iar cele mai scăzute în Dobrogea (între 28 şi 40 l/mp). 

Pentru luna septembrie, meteorologii estimează temperaturi medii lunare ale aerului mai ridicate decât media multianuală, îndeosebi în sud-estul, sudul şi vestul ţării. În condiţiile în care media multianuală a lunii este de 14,8 grade Celsius, cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Maramureş (între 13 şi 15 grade) şi Moldova (între 10 şi 17 de grade Celsius), iar valori termice medii mai ridicate, de până la 19 grade Celsius, se vor consemna în Dobrogea. 

Cantităţile totale de precipitaţii vor fi în general deficitare, în septembrie, cu excepţia regiunilor nordice şi centrale unde, local, vor fi apropiate de norma climatologică.

 


 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close