Antena 3 CNN Actualitate Semnal de alarmă tras de un specialist: Românii cu o boală des întâlnită fac forme severe de COVID-19

Semnal de alarmă tras de un specialist: Românii cu o boală des întâlnită fac forme severe de COVID-19

Managerul Institutului "Marius Nasta" din Capitală trage un semnal de alarmă după ce cazurile noi de COVID au crescut simţitor în ultimele zile, iar tot mai mulţi bolnavi fac forme severe ale bolii, atenţionează Beatrice Mahler.

Semnal de alarmă tras de un specialist: Românii cu o boală des întâlnită fac forme severe de COVID-19
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    18 Sep 2020   •   11:45

În plus, managerul de la Nasta spune că a observat că cei cu hipertensiune pot face forme severe de COVID-19, potrivit digi24.ro.

Totodată, Mahler face apel la respectarea strictă a măsurilor de igienă, având în vedere că la ţara noastră, dar şi în Europa, se îndreaptă spre un nou val al infectărilor.

Mahler: Îngrijorător e că la "Marius Nasta", bolnavii cu forme severe reprezintă 80% din totalul internărilor

"E îngrijorător că numărul de cazuri raportate în ultimele două zile este în creștere, iar Bucureștiul este pe primul loc.

Îngrijorător este că la Institutul Marius Nasta numărul pacienților cu forme moderate și severe reprezintă 80% din totalul celor internați, nu neapărat la terapie intensivă, dar care au nevoie de oxigen.

Majoritatea au comorbidități, dar surprinzător este că forma severă de coronavirus dacă au, de exemplu, o hipertensiune pe care, de regulă, o tratează și nu necesită spitalizare.

Mahler: Toamna va fi extrem de dificilă

Există riscul să crească numărul de cazuri, vedem tendința nu doar la noi, ci și în Europa. Europa a intrat în valul doi, din păcate noi pornim în această direcție de pe o poziție care nu ne avantajează deloc, cu număr mare de cazuri. Toamna va fi extrem de dificilă.

Avem lucruri pe care le putem face ca să ne protejăm de infecții", a declarat Beatrice Mahler, potrivit digi24.ro.

×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler hipertensiune coronavirus
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close