Antena 3 CNN Actualitate Senatorii au votat creşteri salariale pentru bugetari

Senatorii au votat creşteri salariale pentru bugetari

Senatorii au votat creşteri salariale pentru bugetari
22 Apr 2008   •   13:25

Senatorii au aprobat în cursul unei şedinţe de marţi nouă ordonanţe ale Guvernului prin care se majorează salariile în sectorul bugetar. Aceste majorări se vor efectua în două etape, una începând cu 1 aprilie, iar cealaltă cu 1 octombrie.

În medie, majorările sunt de aproximativ 5%, în ambele etape, excepţie făcând cazul magistraţilor, unde senatorii au decis să nu majoreze salariile, acceptând motivarea Comisiei de muncă şi protecţie socială, care argumenta că diferenţa dintre salariile magistraţilor şi cele ale altor categorii de personal bugetar este deja semnificativă.

Pentru personalul contractual din unităţile sanitare publice se va aplica o majorare de 6% începând cu 1 aprilie şi una de 5% începând cu 1 octombrie. Personalul din învăţământ va beneficia de două etape de majorîri salariale: 6% începând cu 1 aprilie şi 6% începând cu 1 octombrie, în timp ce personalul auxiliar din cadrul instanţelor judecătoreşti va beneficia de o majorare de 4% începând cu 1 aprilie şi de 4.5% începând cu 1 octombrie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close