Antena 3 CNN Actualitate Senatorii şi "interesul de serviciu"

Senatorii şi "interesul de serviciu"

Senatorii şi "interesul de serviciu"
26 Mar 2007   •   08:59

Pakistan, Mexic, Panama, Argentina, Vietnam şi Chile - sunt câteva dintre destinaţiile ?de serviciu? pe care senatorii le preferă în acest an. Pentru deplasările externe, în interes de serviciu, a fost alocat un milion de euro. Pentru senatori, când vine vorba de deplasări în străinătate, anul pare să nu mai aibă 365 de zile. Un calcul simplu ne indică faptul că cei 137 de senatori vor călători prin rotaţie, într-un an, cât echivalentul a aproape 5 ani. Destinaţiile sunt dintre cele mai diverse.

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, şi cei 4 vicepreşedinţi au, în 2007, ?interese de serviciu? pe aproape toate continentele. Au sărit anul acesta Australia. Liberalul Teodor Meleşcanu, democratul Alexandru Pereş, pesedistul Doru Ioan Tărăcilă sau peremistul Corneliu Vadim Tudor îşi vor face bagajele pentru cele mai exotice destinaţii.

Nici membrii Comisiei de politică externă nu stau rău. Vor vedea America de Sud, dar nu ratează nici Europa. Aleşii nu uită nici de reuniunile anuale ale organismelor internaţionale. La Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei vor petrece nu mai puţin de 332 de zile, iar la şedinţele NATO - 210 zile.

Observator

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close