Antena 3 CNN Actualitate Senatul a adoptat o lege privind anularea taxei auto şi restituirea banilor

Senatul a adoptat o lege privind anularea taxei auto şi restituirea banilor

Senatul a adoptat o lege privind anularea taxei auto şi restituirea banilor
13 Mai 2008   •   14:00

Senatul a adoptat un proiect de lege privind anularea taxei auto şi restituirea integrală a banilor către cei care au plătit-o, în termen de 90 de zile. Guvernul susţine însă că nu este nevoie de o astfel de iniţiativă, pe motiv că taxa a fost oricum înlocuită cu o nouă variantă. Premierul Tăriceanu le-a transmis senatorilor că executivul a reglementat deja problema returnării taxei auto, prin ordonanţa de urgenţă care introduce o taxă nouă: cea de poluare auto.

Legea adoptată de plenul Senatului are ca obiect modificarea Codului Fiscal, mai exact abrogarea articolelor referitoare la taxa pentru autoturisme. Senatorii doresc restituirea în totalitate a sumelor încasate din aceste taxe speciale, în termen de 90 de zile de la depunerea solicitărilor.

Reprezentantul Executivului în Senat a respins această iniţiativă legislativă, invocând noua ordonanţă pentru taxa de mediu, care înlocuieşte vechea taxă auto. De asemenea, secretarul de stat din Guvern a adăugat că de fapt, Comisia Europeană a solicitat Bucureştiului înlocuirea acestei taxe şi nu eliminarea ei. Acelaşi mesaj l-a avut şi premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Senatul este prima Cameră sesizată, forul decizional în privinţa acestui act normativ fiind Camera Deputaţilor. Senatorii vor decide săptămîna viitoare şi în cazul unei propuneri legislative aparţinând conservatorilor care urmăreşte modificarea Codului fiscal. Se vrea abrogarea integrală a capitolului referitor la taxe speciale pentru autoturisme şi autovehicule, precum şi restituirea taxei plătite începând cu 1 ianuarie 2007.

Antena 3

×
Parteneri
Român arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei
x close