Antena 3 Actualitate Serbările Zăpezii. Cavalerii medievali s-au întrecut în luptă pentru o prinţesă

Serbările Zăpezii. Cavalerii medievali s-au întrecut în luptă pentru o prinţesă

18 Feb 2008   •   08:00
Serbările Zăpezii. Cavalerii medievali s-au întrecut în luptă pentru o prinţesă

Turiştii nu s-au speriat de gerul de afară din acest sfârşit de săptămână şi s-au distrat, cum au putut mai bine: pe pârtie, la bal vânătoresc sau la o pomană a porcului. Mii de turişti au ales să îşi petreacă întregul week-end pe pârtia Vârtop de la Arieşeni, la Serbările zăpezii.

Pasionaţii sporturilor de iarnă au umplut pârtia. Aceştia au avut parte de concursuri inedite de fotbal pe zăpadă, trasul frânghiei sau tradiţionalele întreceri de săniuţe sau schi.

Piesa de rezistenţă a fost o demonstraţie a cavalerilor medievali care s-au întrecut în lupta pentru o prinţesă.

La Mureş, după un sezon plin, vânătorii din zona Reginului s-au pus pe petrecere. Şi-au adus cu ei recolta de blănuri, trofeele de cerb şi puştile.

Vânătorii recunosc că hobby-ul lor este destul de scump.

Zece echipe din ţară şi din străinatate au participat timp de trei zile la Festivalul International de Pomana Porcului de la Balvanyos, judeţul Covasna.

Fiecare echipă a avut cel putin un reprezentant îmbrăcat în port tradiţional specific regiunii din care a venit. Au prezentat tradiţiile locale privind sacrificarea porcului şi s-au întrecut în preparate tradiţionale.

Festivalul a fost cât se poate de serios. Nici premiile nu au lipsit.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close