Antena 3 CNN Actualitate Serviciile secrete au identificat prima organizaţie care pune la cale mişcări anti-summit

Serviciile secrete au identificat prima organizaţie care pune la cale mişcări anti-summit

Serviciile secrete au identificat prima organizaţie care pune la cale mişcări anti-summit
29 Mar 2008   •   09:57

Serviciile secrete au identificat deja prima organizaţie, care pune la cale, mişcări anti-summit. Surse din cadrul serviciilor secrete au declarat, pentru ?Gardianul?, că, în aceste zile, zeci de persoane au intrat sub strictă monitorizare, întrucât acestea ar pune la cale sabotarea Summitului.

Surse oficiale din cadrul serviciilor secrete au declarat pentru ?Gardianul? că nucleul unei organizaţii anarhiste a fost identificat la Iaşi, unde militanţii anti-NATO s-au întrunit sub coordonarea directă a unui organism nonguvernamental. Autorităţile au descoperit că, la Iaşi, câteva zeci de persoane s-au întrunit într-unul din sediile Asociaţiei ?Centrul pentru Artă, Media şi Acţiune Socială?, şi plănuiesc organizarea unor contramanifestaţii pentru boicotarea summitului NATO din Capitală.

Militanţii acestei grupări intenţionează să se deplaseze, în zilele următoare la Bucureşti, unde urmează să stea pe toată perioada desfăşurării Summitului. Potrivit jurnaliştilor, Asociaţia a postat pe internet un îndemn către viitorii militanţi, să intre în bisericile bucureştene, cu scopul de a tulbura slujbele religioase. Motivul acestor acţiuni nu este însă precizat. Organizaţia a postat mesaje, inclusiv pe unele forumuri, în care arată unde anume se pot întruni persoanele din străinătate care doresc să participe la manifestaţiile anti-NATO. Astfel, unul dintre punctele-cheie este Iaşiul, îndeosebi ca punct de întâlnire al celor care vin din Ucraina, Republica Moldova sau Rusia.

În prezent, serviciile secrete controlează strict acţiunile întreprinse de liderii acestei mişcări. Informaţia a plecat, spun sursele citate, în urmă cu o săptămână, când şase cetăţeni germani au fost reţinuţi în punctul de trecere a frontierei Calafat. În microbuzul cu care aceştia călătoreau, pe ruta Grecia-Bulgaria-România, au fost descoperite mai multe materiale de propaganda anti-NATO.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close