Antena 3 CNN Actualitate Serviciul de urgenţă 112 ar putea fi întrerupt

Serviciul de urgenţă 112 ar putea fi întrerupt

Serviciul de urgenţă 112 ar putea fi întrerupt
29 Noi 2007   •   11:58

Serviciul pentru apeluri de urgenţă 112 ar putea fi întrerupt, în luna februarie a anului viitor, dacă nu va fi rezolvată problema finanţării activităţii. Finanţarea va fi obţinută în condiţiile în care bugetul pe 2008 va fi votat. "Dacă nu găsim resurse de finanţare, închidem serviciul 112, pentru că nu vor mai fi bani pentru plata salariilor", a declarat joi directorul general al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Marcel Opriş. Comisia Europeană a anunţat miercuri că a început procedura de infringement împotriva României, pentru a se asigura că numărul unic de urgenţă 112 funcţionează corespunzător.

României i s-a reproşat că autorităţile nu pot stabili locul exact de unde este apelat numărul 112, ceea ce duce la întârzieri în intervenţia echipelor de prim ajutor.

Finanţarea serviciului 112 este realizată de către Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, care asigură o sumă fixă anuală de finanţare în euro, virată în lei către operatorul sistemului, STS.

Ministerul Comunicaţiilor a cerut ca finanţarea pe 2008 a acestui serviciu să fie asigurată de bugetul de stat. Suma solicitată de la bugerul de stat pe 2008 se ridică la aproxmativ 38 milioane de lei.

Operat de STS, serviciul 112 a fost lansat în aprilie 2005, în urma unei investiţii de 40 milioane de euro, şi a avut ca furnizor principal compania suedeză Ericsson, care a livrat aplicaţia software şi echipamentul necesar conectării centrelor de preluare a apelurilor şi agenţiile dispecer.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close